Log in

I forgot my password

Search
 
 

Display results as :
 


Rechercher Advanced Search

Wiki Search
Latest topics
» data mining and data warehousing
Mon May 20, 2013 3:30 pm by prabakumar

» mid questions
Sat Apr 07, 2012 9:58 pm by ravitejachalla

» important questions
Sat Apr 07, 2012 8:04 pm by tony

» racha blockbuster written all over. strong reports coming
Tue Apr 03, 2012 10:18 pm by tony

» celebration for 300 users
Tue Apr 03, 2012 9:36 pm by tony

» 8051 Microcontrollers
Sun Feb 26, 2012 8:02 pm by shanthipriya

» panja video songs racha quality
Sat Dec 17, 2011 1:21 am by tony

» first look of OO kodthaara ulikki padthaara?
Fri Dec 16, 2011 1:35 am by tony

» pawan kalyan panja HQ DVD quality rip
Thu Dec 15, 2011 4:22 pm by tony

» latest joke in movie circles
Wed Dec 14, 2011 8:39 pm by tony

November 2017
SunMonTueWedThuFriSat
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930  

Calendar Calendar

Statistics
We have 536 registered users
The newest registered user is mounisha.gona

Our users have posted a total of 478 messages in 434 subjects
Keywords

POLL
Your IP address

Geometric Aptitude

View previous topic View next topic Go down

Geometric Aptitude

Post by Pruthvi Bharadwaj on Fri Jul 25, 2008 6:45 am

Directions for questions 1-3: Complete the sequence given below
1. 5, 5, 13, 13, 21, 21, __
Ans: 29

2. 0, 7, 26, 63, 124, __

Ans: 215 ( hint: n3-1 )

3. 1, 3, 5, 7, __
Ans: 9

4. If a person walks at 4/5th of his usual speed he reaches 40min late. If he walks at his usual speed for how much time does he travel ?

5. Two trains A&B start at opposite points 120km apart at 60kmph. A fly starting along with train A at 120kmph reaches B then returns back to touch A and continues the two and fro movement. By the time two trains meet how much distance would the fly have travelled?

6. In a class 80% have passed in english, 70% passed Hindi, 10% didn,t pass either. If 144 students passed both the subjects. What is the total strength of the class?

7. Find the least number which when divided by 7 gives the reminder 6, when divided by 6 gives reminder 5, when divided by 5 gives reminder 4 and so on ?

8. If a man stands in front of sun what is the first letter of the direction which is left to him ?

9. (a)A square is to circle as cube is to
(b)Success is to failure as joy is to

10. (a)Give the synonyms of the following words
(i) Joy
(ii) Inert
(iii) Jolly

(b) Give the opposites of the following words
(i) genuine
(ii) command
(iii) essential

11.Find the odd man out in the following sets
(i) Tiger, Elephant, King Cobra, Dolphin
(ii) Oasis, Lake, Pool, Valcano
(iii) Bengali, Karnataka, Mumbai, Kashmir
(iv) Lapidary, Lancet, Scapel, Surgeon
(v) Requiem, Dirge, Elegy, Paean

12. I bought a cycle 2days before my birthday and I broke it 3 days after my birthday. The day I broke it is Mar2,1956?

Directions: The following questions are to be answered on the basis of the above given statement
i) When is my birthday?
Hint: Keep in mind that 1956 was a leap year.
(ii) What is my age on Mar 4th, 1980?
(iii) My nephew is born exactly 20years after me. If I turned 20 in 1960, what is the nephews age on Feb 28th 1988 ?

13. Monday Aug25, 96 :
Hostess: "Mr A, you forgot your umbrella during the party on last friday. I expected you to collect it on your visit on wednesday as I plan to leave on this Friday."
Directions: The following questions are to be answered on the basis of the above given statement
(i) when A missed umbrella?
(ii)When A is supposed to collect it?
(iii)When K leaves?

14.What is my father,s sons son to my son?

Ans. Cousin brother

15. On cutting a solid parabola what would be generated

Ans: Cone

16. What is Eulers formula?

Ans: F+V-E =2; where
F => faces; V => vertices; E => number of edges

17. What is Newton Raphson method used for?

Ans: To find the root of f(x) = 0;

18. How many tangents can be drawn on three circles if they don,t lie within each other ?

19. xy - x + 2y = 6 equation is shifted to form equation xy=c what is c ?

20.When x is real what is the least value of (x2-6x+5)/(x2+2x+1)

21.When an object like cube or sphere is seen along x, y, z axis we get the same.Apart from these suggest another object which has similar characteristics as that mentioned above?
Ans: Triangular prism

22. When an object is seen from the front side we can see two concentric squares and top view also without any hidden lines. Draw the side view.

23. In common parlance, A=> B means what
Ans: if A is true B has to be true

23. If A is not invertible and BA = I is not possible, what is implied by this?
Ans: Determinant is Zero.

24. What is a free body diagram used for

25. A die is thrown twice what is the probability that you get same number


26. The sum of two numbers is 55. What is the larger number?
avatar
Pruthvi Bharadwaj
Administrator
Administrator

Number of posts : 291
Age : 27
Location : Tirupati
Reputation : 1
Registration date : 2008-06-13

View user profile http://a2zweb.friendhood.net

Back to top Go down

View previous topic View next topic Back to top


 
Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum